verslagen activiteiten

Een speciaal Promsconcert

Op zondag 28 januari 2018 in de Zeeuwse Concertzaal te Middelburg organiseerde de Lions Walcheren een matinee voor wie toegang tot concerten niet zo makkelijk te realiseren was.

 

Na maanden van voorbereiding was het eindelijk zover, zondag 28 januari een dag met een gouden randje.

Vooraf konden medewerkers uit de zorg hun klanten opgeven voor dit bijzondere concert. De klanten die deze dag te gast waren konden allemaal thuis opgehaald en weer thuisgebracht worden dankzij de geweldige organisatie van de Lions in samenwerking met de andere service clubs op Walcheren.

 

Bij aankomst werden ze verwelkomd over de rode loper door de vrijwilligers en begeleid naar de garderobe, hierna kregen alle gasten, omdat het feest was, een glas bubbels met  een petitfour.

 

Ook de vrijwilligers van de stichting Hart voor de Zorg Walcheren waren aanwezig voor allerlei hand en span diensten. Medewerkers uit de zorg die daar graag hun vrije dag voor over hebben en die voor vele van de gasten het mogelijk maakte deel te nemen aan dit geweldige matinee.

 

Voorgaande jaren werd er regelmatig aangegeven dat het zo jammer was dat mensen afgezien van het programma boekje geen foto als herinnering hadden. Dit jaar was er daarom een fotograaf die alle gasten bij aanvang op de foto zette. Deze foto werd tijdens het concert vliegensvlug door heel veel vrijwilligers ingelijst en konden de gasten na afloop meenemen. Ook was er dit jaar een goochelaar, Mark Woods,  die de gasten vermaakte vooraf en in de pauze.

 

Het concert werd geopend door onze eigen burgervader dhr. Harald Bergman. Bert van Leerdam nam met veel enthousiasme en humor de hele presentatie voor zijn rekening.

 

En dan het concert, verzorgt door de Swinging Affair Big Band geïnspireerd door de groten der aarde zoals Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Vera Lynn. Zij namen vele even mee terug in de tijd. Marieke van Dijk en Gino Buysrogge zongen nummers als Too Dam Hot. En, uiteraard sloten we af met Vera Lynn en We’ll meet again.

 

Van een activiteit als deze word ik altijd wat emotioneel, dat merk ik ook nu weer terwijl ik dit schrijf. De reden hiervan is dat ik met recht ontroerd ben door alle inzet van al die mensen, onder de indruk van wat je allemaal niet kan als je samenwerkt. En zeker ook van het resultaat, mensen waarvan je weet dat ze anders niet buiten komen zingen mee uit volle borst, de warmte van al die vrijwilligers, de knuffels die uitgedeeld worden, soms een hand een lach en een traan.

Alles was zo compleet, op een laatst nog een goed gevulde goodie bag mee naar huis dankzij al die sponsors. Wat een organisatie en wat een Topdag!!

 

Dank aan allen die dit mogelijk maakte in het bijzonder aan de Lions.

 

Anita Aerts.

Coördinator Stichting Hart voor de Zorg.