Inmiddels hebben we al heel wat make-overs achter de rug maar iedere keer is het weer bijzonder. Een make-over is altijd spannend. Gaan we het redden binnen de tijd? Vind de klant het resultaat mooi? Deze keer namen we een flinke uitdaging aan, het hele huis werd onder handen genomen.  Lees hier het verslag hoe het deze keer verliep.

Afgelopen september was het zover: De Make-over bij een klant uit de zorg. Om 9 uur stonden we voor de deur en leverde mevr. haar sleutels in om daarna 3 dagen te vertrekken naar haar logeer adres. Na weken van voorbereidingen, zoals het verzamelen van spullen en materialen bij sponsoren en kringloopwinkels konden we nu eindelijk van start.

Onze kluskanjers gingen aan de hand van de planning enthousiast aan de slag. De keuken en de gang werden leeggehaald, de materialen en het gereedschap werden via de achterdeur aangeleverd.

Zo waren we binnen de kortste keren op 3 verschillende plaatsen tegelijk bezig. De tuinploeg in de tuin met het afvoeren van overbodige spullen en onkruid en werd de eerste hand gelegd aan het plaatsen van een nieuwe schutting.

Tegelijkertijd werd de trap geschuurd en ontvet, de kieren dicht gekit en de 1e verflaag op de muur aangebracht. In de keuken werd er gestart met een grote schoonmaak en het herinrichten van de kasten.

Ook de inwendige mens werd deze dag niet vergeten, zo was er koek bij de koffie en voor de lunch was er soep met brood en als je jezelf dan als een bouwvakker gedraagt dan garandeer ik je dat je ook zo eet. Moe maar voldaan werd de eerste dag afgesloten.

De tweede dag waren we weer op tijd aanwezig want er was nog veel werk te verrichten. Bij het verplaatsen van de koelkast stond de vloer ineens blank! De koelkast stond vol met water  omdat het afvoergaatje verstopt zat. Maar niet getreurd want met 3 man sterk dweilen is ook dit geen probleem voor de kluskanjers.

Ook deze dag ging er heel wat verf door onze handen, de tuin werd super mooi met de nieuwe schutting en bloembakken zo werden wij steeds enthousiaster. De make-over groeide gestaag. Moe en met inmiddels heel wat spierpijn sloten we ook deze dag af.

De laatste dag, even spannend redden we dit wel? Even tandje bij voor zover dit nog gaat, strakke planning voor de puntjes op de i. De woonkamer werd aangepakt, schoongemaakt en ingericht. Nieuwe raambekleding werd geplaatst, snel naar de Intratuin en Zeelandplant om planten voor in de buitenbakken en in huis. Bloemen van Prima Flora op de eettafel en het plaatje werd compleet. Dan denk je dat je er bijna bent, maar dan blijkt de buitenverlichting te bestaan uit een bouwpakket van heel wat gekleurde balletjes, de dagbesteding was er niets bij, daar moesten we even voor gaan zitten.

Alle overgebleven materialen en het gereedschap werden weggebracht en er volgde nog een rit naar de stort. Nadat we de kaarsen aan hadden gestoken en de laatste dweil door de kamer haalden kwam mevrouw weer  thuis. De woorden “oh”, “ wow”, “mooi”,  “super” en “is dit mijn huis?” kwamen met regelmaat voorbij. Wat een mooi moment! Zo bijzonder om hier deel van te zijn.

Mevrouw bedankte de kluskanjers en daarmee was de make over ten einde. Moe maar zeer voldaan kijken we terug op drie zeer geslaagde dagen.

Naar overzicht