Stichting Hart voor de Zorg Walcheren wil het mogelijk maken wat extra’s te doen voor cliënten van de zorg. Dat kleine beetje extra is nodig. Dat blijkt telkens weer, want een medemens kan soms ongenadig buiten de boot vallen.

Hart voor onze medemens

Stichting Hart voor de Zorg Walcheren helpt cliënten uit de zorg  door directe noodhulp te bieden daar waar financiële middelen of het netwerk ontbreekt. Dit is hulp in de vorm van praktische ondersteuning via het Noodfonds of de Klussenservice, maar ook sociale hulp door het organiseren van individuele –en groepsactiviteiten die vereenzaming tegen gaan.

De Stichting is een vraag- en aanbod gerichte aanbieder van activiteiten op het gebied van zorg en welzijn voor cliënten uit de zorg. Wij hebben de mogelijkheid om direct in te gaan op de behoefte van een cliënt omdat aanvragen altijd direct gedaan kunnen worden door de medewerkers uit de zorg. Medewerkers uit de zorg kennen als professional de cliëntsituatie het best. Dit maakt snel en accuraat handelen mogelijk.

De activiteiten die de Stichting verzorgt zijn onder andere een dagje dierentuin, een verwendag of een bootreis. Met de feestdagen organiseert Stichting Hart voor de Zorg Walcheren ook een Pieten actie voor de kinderen en een kerstlunch voor cliënten uit de zorg.