Verslagen 2017

Voor jou, een Feyenoordkamer.

De klussenservice van  StichtingHart voor de Zorg vierde in 2017 zijn 5 jarig bestaan.  Onze klussenservice wordt gerund door vrijwilligers. Het doel van deze klussenservice is  mensen helpen die hulp nodig hebben bij het uitvoeren van klussen in en om het huis  omdat zij dit niet meer zelf kunnen of omdat ze geen netwerk hebben en geen financiële middelen om een professional hiervoor in te huren. De klussen kunnen bestaan uit behangen, schilderen vloeren leggen, kleine huisaanpassingen, tuinonderhoud ect. Onze vrijwilligers doen dat geheel belangeloos en met veel enthousiasme.

 

Eens per jaar kunnen medewerkers uit de zorg een speciale  aanvraag doen voor 1 van hun klanten voor een volledige make-over van een huis of kamer.  En daar zijn we als team een paar dagen bezig. Ongelofelijk hoe blij deze mensen na afloop zijn! 

 

Dit jaar kwam er een bijzondere aanvraag binnen. Het ging om het ombouwen van een slaapkamer tot een Feyenoordkamer. Een jochie van 9 jaar oud had ongeveer 1 jaar geleden zijn vader verloren aan kanker en durfde  sindsdien niet meer in zijn eigen slaapkamer te gaan slapen. We kwamen er achter dat hij zich niet meer op zijn gemak voelde in zijn eigen kamer. Op de vraag hoe die kamer er dan uit zou moeten zien zodat hij zich er weer prettig zou voelen,  hoefde hij niet lang na te denken:  het moest een Feyenoordkamer worden!

 

Met die wetenschap zijn we aan de slag gegaan en hebben we in overleg samen met hem en zijn moeder overlegd hoe die kamer er dan concreet uit moest komen te zien. Hij heeft veel ideeën aangedragen zoals de kleuren en logo’s van zijn deuren en kasten. Een Feyenoordlamp en een vlag van zijn favoriete club doen het ook erg goed. Medio september is het klussenteam aan de slag gegaan. Dat was op een woensdag en in de middag heeft hij  driftig meegeholpen met een wand te schilderen. Het kon niet op!  De volgende morgen stond het team weer op de stoep om de klus af te maken en wat ons verbaasde, hij was mening dat spijbelen deze keer geoorloofd was en heeft ons ook de donderdag zonder schuldgevoelens heel fanatiek mee geholpen.

 

Met heel veel blijdschap hebben we de kamer aan het einde van de middag overgedragen aan de deze super Feyenoord fan. En dat was nog niet alles, via een andere vrijwilliger van onze stichting die tevens marktkoopman is kreeg hij een Feyenoord trainingspak aangeboden. Geweldig! 

En alsof dat nog niet genoeg was; als klap op de vuurpeil had de Stichting Hart voor de Zorg nog een enorme verassing in petto. Een brief aan Feyenoord leverde 6 vrijkaarten op voor het bijwonen van een wedstrijd van Feyenoord tegen Roda JC. Einduitslag was 4-1. Wat een feest, wat een sfeer, het kon niet beter. Ook het klussenteam heeft ontzettend genoten van deze wel zeer bijzondere klus en er een zeer goed gevoel aan over gehouden. Het was een klus met een sterretje, een klus die bewijst hoeveel we voor elkaar maar zeker ook met elkaar kunnen betekenen. Dat is dan ook de reden waarom mijn werk voor de klussenservice zoveel voldoening geeft. Hier gaat het om.

 

Bert Doornekamp.

High Tea voor klanten van Zorgstroom

Begin oktober 2017 kreeg ik een mail van drie leerlingen (Milan, Noa en Angel) van de CSW locatie Toorop. Zij hadden een schoolopdracht gekregen, organiseer een activiteit, en wilden deze opdracht voor klanten van Zorgstroom organiseren. Noa en Angel hebben beide ook geholpen bij de Verwendag van Stichting Hart voor de Zorg in september.

Vooraf hebben we een paar keer mailcontact gehad en ben ik ben op school geweest om het een en ander af te spreken. We spraken af dat ik zelf 10 klanten uit mocht nodigen voor de High Tea en dat ik de locatie zou regelen. De leerlingen verzorgden de hapjes. Zo gezegd zo gedaan.

Op woensdagmiddag 15 november was het zover. Negen klanten, twee vrijwilligers van de Stichting en Milan en Noa van het CSW kwamen bij elkaar in Hof van Buuren in Middelburg. (Angel was ziek) Wat hebben de klanten genoten! Klanten die elkaar in eerste instantie niet leken te kennen , bleken later samen een geschiedenis te hebben. Geweldig de verhalen die dan vertelt worden. Milan en Noa vonden het in 1e instantie soms lastig om in gesprek te blijven, maar de klanten hielpen ze daarbij door te vragen naar hun opleiding en de schoolopdracht.

Iedereen heeft genoten van deze kleinschalige activiteit en met een goedgevulde maag keerden we met een goed gevoel huiswaarts. Iedereen bedankt!

 

Bekijk hier de foto's. 

 

Wendy Reurink

Stichting Hart voor de Zorg Walcheren

Make-over 2017

Helpende handen in Middelburg: huisje opgeknapt

Het huisje van mevrouw Bouwense in Middelburg is helemaal opgeknapt: de muren, de gordijnen, de meubels, alles. Een klus van de Stichting Hart voor de Zorg Walcheren. Die doet dat ieder jaar voor één cliënt die daar zelf niet het geld of het sociale netwerk voor heeft.

De klussers van de stichting hadden anderhalve dag nodig om hun werk zeer grondig te doen. Ze hebben niet alleen het complete huis geschilderd en allerlei klusjes gedaan, maar ook de woning ingericht met allemaal nieuwe spulletjes. Alleen een oude lamp, waaraan de bewoonster erg gehecht is, is gebleven.

Anita Aerts van de Stichting Hart voor de Zorg Walcheren zegt dat het werk gedaan kan worden dankzij de enorme inzet van de vrijwilligers èn de gulheid van sponsors. Ze zou ook graag meer mensen willen laten profiteren, maar één keer per jaar is het maximum.

De medewerkers van Zorgstroom kiezen uit de voorgedragen cliënten één persoon die ook echt de klussers over de vloer krijgt.

 

En of mevrouw blij was………………………………………………………………………..jazeker.

Verwendag 2017

Op zaterdag 23 september jl. heeft Stichting Hart voor de Zorg weer een Verwendag georganiseerd.

Dertig klanten uit de thuiszorg mochten deze dag naar de kapper, kregen een manicure behandeling en een schoonheidsbehandeling. Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Zo mochten ze genieten van een lunch in Grand Café Buitenrust. Klanten gingen met een goed gevoel, een fris uiterlijk en een goodybag naar huis. Deze goodybag werd gesponsord door Bomont en aangevuld met cadeaus van Douglas, Parfum-stunter, Bymeiss en een beertje gemaakt van een handdoekje. Wat hebben ze genoten en wat waren deze klanten dankbaar voor het meemaken van zo’n dag. Het was weer een feestje dankzij de inzet van onze vrijwilligers, leerlingen van Nehalennia, Scalda en CSW en beroepskrachten die dit vrijwillig doen. We zijn trots op de Verwendag!

 

Bekijk hier de foto's

 

Corrie Roelse en Wendy Reurink

Organisatie Verwendag

 

Historische markt Veere,

Op 8 augustus zijn we naar de Historische markt in Veere geweest.

Een uitje voor klanten uit de thuiszorg die anders de hele zomer bijna nergens komen of daar niet de financiële middelen voor hebben. De eigenbijdrage voor deze middag was 10 euro en dat was incl. lunch bij de Jachtclub Veere.

We vertrokken om 11.30 uur met de bus vanaf het ZEP parkeerterrein in Middelburg.

Normaal gesproken zijn wij altijd de bofkonten met mooi weer en nu zou je denken dat omdat het regende, deze dag gigantische in het water zou vallen (letterlijk en figuurlijk) maar niets was minder waar. Onze uitjes zijn schijnbaar bestand tegen een buitje want de sfeer zat er gelijk goed in.

Bij aankomst in Veere werden we verwelkomd bij de Jachtclub voor de lunch, heerlijk, alle tafels gezellig gedekt, wat voelde we ons welkom. Kopje warme soep, lekkere verse broodjes en als toetje een heerlijke fruitsalade met…………….slagroom (het is tenslotte een feestje).

Na ander halfuur gingen we gewapend met paraplus en regencape ’s de markt op, gek maar waar, echt last van die regen hadden we niet, sommige onder ons doken een overdekt terras op, weer anderen gingen de markt over en weer anderen gingen winkelen. Rond 16 uur spraken we weer af bij de Jachtclub voor de koffie of een sapje. Iedereen vol van verhalen over de verschillende babbelaars, de klederdracht, de gerookte knoflook en alle nieuwe aanwinsten.

Natuurlijk mocht ons traditionele hartjes cadeautje aan het einde van de dag niet ontbreken, dit maal in de vorm van een hartjes zeepje.

En u geloofd het misschien niet maar we eindigde met een heerlijk zonnetje op het terras aan het water. Onze dag kon niet meer stuk.

Last but not Least onze vrijwilligers, ze waren er maar weer en ze deinzen er niet voor terug weer een vrije dag te nemen om een uitje als dit mogelijk te maken. Kanjers, bedankt jullie er weer waren, SUPER.

Hartelijke groet en misschien tot een volgende keer.

 

Anita

 

Zomeruitje hart voor de zorg.

 

Op woensdag 28 juni organiseerde Stichting Hart voor de Zorg in samenwerking met het Rode Kruis haar Zomeruitje!

 

We gingen dit jaar met de bus naar de Rozentuin in Kats. Bijzonder was deze keer dat ook de klanten die rolstoelafhankelijk waren en dus niet in en uit de bus konden stappen ook mee konden omdat er 2 Rode Kruisbusjes mee reden.

 

De doelgroep voor deze dag waren die klanten uit de thuiszorg die die anders nergens komen of voor klanten die normaal gesproken een dag als deze niet geheel zelf kunnen betalen. De eigen bijdrage voor deze dag was 10 euro en dit was inclusief vervoer en lunch.

 

We vertrokken om 11 uur vanaf het ZEP parkeerterrein in Middelburg. Het beloofde een mooie zonnige dag te worden. Om 11. 45 werden we ontvangen in het restaurant van de rozentuin met een heuse high tea. Etagères met allerlei heerlijke hartige en zoete hapjes, koffie en thee.

 

Met volle buik en in kleine groepjes verkenden we hierna de rozentuin. Wat is het daar groot en wat ontzettend veel verschillende rozen, geweldig, een lust voor het oog.

 

Om 15.30 stond de koffie/thee/sap en appeltaart klaar. Ja we hebben natuurlijk wel een naam hoog te houden en dat wil zeggen nooit met honger naar huis en van elke activiteit een feestje maken.

 

Om half 6 kwamen we moe maar zeer voldaan weer aan in Middelburg waar de meeste van ons opgehaald werden door bekenden.

 

Terugkijkend op deze geweldige dag kan gezegd worden dat hij zeker voor herhaling vatbaar is. Bekijk hier de foto's. 

 

Tot weerziens

Anita

 

Verwen-dag Nehalennia 

 Op 7 april organiseerde de leerlingen van Nehalennia weer een geweldige verwen-dag voor onze thuiszorgklanten. Deze keer was dit incl. lunch, manicure en schoonheid behandeling en Bingo.

Wat hadden de dames er weer een feest van gemaakt. Heel hun klaslokaal was omgetoverd tot een schoonheid salon incl. slingers en ballonnen.

De dag was verzorg van top tot teen. Zelfs de uitnodigingen waren door de leerlingen zelf gemaakt, de cup-cakes zelf gebakken en de lunch incl. wraps zelf gemaakt.

Wanneer u nu mocht denken dat dames van deze leeftijd super pubers zijn dan kan ik u verzekeren dat dat zeker deze dag helemaal niet opgaat. Wat werden onze gasten hartelijk ontvangen en zeker ook liefdevol behandeld. Daar word je dan och gewoon even stil van.

 

De concentratie van de dames bij de manicure behandeling, daarbij de handmassage niet te vergeten, om jaloers op te worden. Sommige van onze klanten hebben een ware metamorfose ondergaan. Een metamorfose die niet alleen kwam uit een potje maar zeker ook uit persoonlijke aandacht.

 

Daarnaast hadden de dames ook nog een bingo georganiseerd met super prijzen en was er aan het einde van de dag voor alle klanten ook nog een afscheidscadeautje.

Dames onze hartelijke dank, een dag tot in de puntjes verzorgt, van het begin tot het eind.

Als het aan ons lag kregen jullie allemaal een dikke vette 10.

 

Anita

 

Bingomiddag 2017

Op 17 maart was de jaarlijkse Bingo van Stichting Hart voor de Zorg Walcheren. Ons doel was:  een gezellige middag te organiseren voor ouderen om elkaar te leren kennen en vooral veel prijzen te  in de wacht te slepen.

 

Vanaf half 2 s ’middags was iedereen welkom in het Grand Café van verpleeghuis locatie Buitenrust. De gasten werden verwelkomd door onze vrijwilligers met koffie/thee en heerlijk gebak, gesponsord door Cuisine Etienne.

 

De prijzentafel was deze middag weer zeer goed gevuld dankzij de vele sponsoren zoals Bomont, Sylvia´s Kniptijd, Pedicure de Doorloper, Piet Voskamp fietsspecialist, de Parfum Stunter, Grand Café Willem en de vele particuliere donateurs. Dat was super, want hierdoor ging iedereen met een prijs naar huis.

 

Om 2 uur begonnen we met de bingo. Aan de eerste ronde leek geen einde te komen. Het gevolg hiervan was dat de daarop volgende ronde supersnel ging en we ineens te maken hadden met 3 bingo winnaars, hilarisch, maar super leuk. Zo zie je dat een bingo eigenlijk nooit te voorspellen is en dat maakt het dan weer spannend.Tijdens de pauze werden we getrakteerd op allerlei hartige hapjes en konden de gasten een drankje bestellen. Na de pauze  vlogen de prijzen van de prijzentafel  zodat niemand met lege handen naar huis ging.

 

Al met al weer een geweldige middag met dank aan onze trouwe vrijwilligers.

 

Voor de foto's klik hier 

Verslag Sponsorevent 2017

In december 2016 kreeg ik een bijzondere mail van Sylvia de Kort, Sylvia schreef mij dat de zwemvereniging De Zeeuwse Kust onze Stichting wilde sponsoren door het organiseren van een uur sponsorzwemen. Ze wilde daarvoor de minioren en de junioren uitnodigen om mee te doen. Een SUPER idee en voor mij nog geheel onbekend.

 

Op 4 januari 2017 was het zover er waren inmiddels voldoende aanmeldingen en er hadden zich spontraan vrijwilligers aangemeld van onze Stichting om aan te moedigen. Dan sta je daar als leek, niets vermoedend langs de kant. Om half 6 was het zover en doken de deelnemers na het startsein het water in. En werkelijk dan weet je als leek niet wat er gebeurd, een heel uur baantjes zwemmen en wat een tempo, en eerlijk is eerlijk halverwege was ik toch wel ongerust, er werd zo fanatiek gezwommen dat ik bang was dat het ten koste van de zwemmers zou gaan. Maar, niets was minder waar, wat een stel enthousiaste, fanatieke zwemmers. En dat allemaal voor onze Stichting. Toen om half 7 het signaal stop, werd gegeven dacht ik dat de zwemmers het bad uit gestrompeld zouden komen. Nou, vergeet het maar nog net zo fris als toen ze erin gingen. En ik, ik kon allen maar denken “dit, dit heeft mij werkelijk geraakt”. En toen wist ik nog niet wat de opbrengst was.

 

Nadat alle deelnemers gedouchte en aangekleed waren (je herkend ze dan bijna niet meer) was er de bekendmaking van de Winnaars, niet te geloven wat een meters waren er gemaakt. Natuurlijk waren het voor mij allemaal winnaars maar er konden er maar 3 de beste zijn.

En dan het bekend maken van het bedrag………………….850,- euro en een rest. Inmiddels weten we dat jullie het bedrag van 950,- euro opgehaald hebben en dat is gigantische. Werkelijk dan weet je even niet wat te zeggen.

 

Wat wij als Stichting Hart voor de Zorg allemaal niet kunnen doen van dit bedrag is onvoorstelbaar, om maar een paar voorbeelden te noemen: We kunnen er ons zomeruitje voor eenzame ouderen van organiseren, dat wil zeggen met een volle bus klanten op pad enop deze manier heel veel ouderen blij kunnen maken. We kunnen er 1 jaar lang de klussenservice op laten draaien. Klussers die ouderen helpen bij huis, tuin en keuken klussen die anders niet worden gedaan. We kunnen er een kerst brunch voor organiseren of een verwen-dag waarbij ouderen die of niet de financiële middelen hebben of eenzaam zijn een schoonheidsbehandeling, kappersbehandeling en manicure behandeling krijgen. Weet, wat jullie voor mogelijkheden creëren door te doen wat jullie nu voor ons hebben gedaan.

 

Jullie bewijzen maar weer, wat kunnen we veel SAMEN met elkaar. Namens onze Stichting en al onze vrijwilligers en klanten uit de zorg, HEEL HARTELIJK DANK.

 

Vriendelijke groet,

Anita Aerts

Stichting Hart voor de Zorg Walcheren